понеділок, 16 грудня 2019 р.

Кращий правознавець. Підсумки Тижня права

  Ось і добіг кінця Всеукраїнський тиждень права, який проходив у нашій школі з 9 по 13 грудня. Кожен тематичний тиждень - це можливість дізнатися про щось нове та цікаве з будь-якого шкільного предмету чи сфери життя. Цей тиждень був насиченим, пізнавальним. І ось настав час підбити підсумки.
  Тиждень права розпочався Єдиним Всеукраїнським уроком на тему «Права людини». Протягом тижня в кожному класному колективі були проведені виховні години, у бібліотеці була підготовлена виставка літератури на тему «Права дитини». Учителі історії Бондаренко Є.І. та Циганко С.М. провели цікаві уроки «Права дитини», «Країно мила, ти для мене диво», під час яких учні знайомились із правами дітей через вирішення правових задач.
Для учнів 9-10 класів були проведені відеолекторії «Неповнолітні злочинці», «Конвенція ООН про права дитини або кожна дитина має право...», де розглядалися питання причин підліткової злочинності, особливостей кримінальної відповідальності неповнолітніх, сучасного стану дотримання прав дитини в Україні.
   Протягом тижня проводилось соціологічне опитування «Діти та молодь про свої права» серед учнів 5-10 класів, відбувся перегляд відеороликів «Знай свої права» для учнів 7 класу, урок-гра «Права дітей згідно з Конвенцією ООН і Конституцією України» для учнів 6 класу. Під час цікавих та змістовних заходів діти почули відповіді на питання щодо правового захисту дітей в Україні, праці неповнолітніх, прав та обов'язків батьків і дітей.
   Завершився Тиждень права цікавим конкурсом «Кращий правознавець», який організувала та провела серед учнів 9-10-х класів учитель історії Бондаренко Є.І.
   Кожен тематичний захід, що пройшов у рамках Тижня, був надзвичайно змістовним.  Ніколи не буде зайвим повторити свої обов'язки й дотримуватися їх, знати свої права і вміти їх захищати, подивитися на деякі проблеми з іншого боку та зробити для себе висновки. Незнання не звільняє від відповідальності, а знання навпаки перетворюються на силу, якою можна захистити себе від шкідливого та небезпечного.






















Немає коментарів:

Дописати коментар