вівторок, 10 грудня 2019 р.

Міжнародний день права

    Сьогодні, 10 грудня, учні нашої школи долучилися до відзначення Міжнародного дня права.
У цей день, тільки 71 рік тому, 10 грудня 1948 року Організація Об’єднаних Націй прийняла Загальну декларацію прав людини – перший універсальний міжнародний акт з прав людини, що проголошує цивільні та політичні права і свободи особистості - рівність всіх перед законом, право кожного на свободу і особисту недоторканність, свободу совісті та інші.
    З нагоди цієї події у школі пройшов Єдиний Всеукраїнський урок на тему «Права людини», учні підготували виставку плакатів, присвячену правовій системі нашої країни та цікаву виставку ребусів на дану тему. Лідери учнівського самоврядування для учнів початкової школи підготували перегляд  мультфільму  «Права дітей у казках» та ознайомили учнів з їхніми основними правами та обов’язками, розповіли  присутнім дітям як захищати себе при порушенні прав дитини. 
   
   Цьогорічна тема Дня права - «Молодь постає на захист прав людини». Як зазначають в ООН, ця тема повинна продемонструвати як молоді люди по всьому світу виступають проти расизму, мови ненависті, булінгу в школах, дискримінації, зміни клімату.































Немає коментарів:

Дописати коментар