четвер, 9 травня 2024 р.

День цивільного захисту в ліцеї

Безпека дітей завжди була пріоритетом сьогодення, але  у цей страшний для нашої держави час жорстока реальність змушує зовсім інакше подивитися на проблему безпеки в цілому та безпеки дітей окремо.

Щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайної ситуації 9 травня 2024 року в ліцеї було проведено День цивільного захисту.

Основними завданнями були вдосконалення теоретичних знань і практичних навичок учнів та персоналу ліцею щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, а також виконання законодавчих актів з цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.

Класними керівниками початкової ланки проведені тренування та навчальні ігри, вікторини, малюнки, якими закріпили знання про необхідність дотримання правил поведінки у надзвичайних ситуаціях.

Практична спрямованість занять класними керівниками середніх класів підвищила рівень загальної культури безпеки життєдіяльності і дозволила закріпити основні правила поведінки під час воєнного стану.

Разом з викладачем предмету «Захист Вітчизни» Сердюк В.М. діти закріпили знання з організації цивільної оборони, брали участь у вирішенні ситуаційних завдань, навчались порядку дій під час артилерійського обстрілу, при знаходженні вибухонебезпечних пристроїв, підвищували практичні навички з надання долікарської допомоги.

Учні та працівники ліцею вдосконалили знання, перевірили здатність грамотно і чітко діяти, щоб захистити своє здоров’я та життя, яке є найбільшою цінністю.

Тож не варто нехтувати основними правилами безпеки життя.

Перемоги нам всім!

Безпечного і мирного неба!
















Немає коментарів:

Дописати коментар