пʼятниця, 27 жовтня 2023 р.

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності💙💛

 Сьогодні в різних куточках України школярі, пенсіонери, студенти, депутати, люди різних професій і різного віку писали Всеукраїнський радіодиктант національної єдності, символічний унісон цілого народу, з нагоди Дня української мови та писемності. Писали в тиші і під час повітряної тривоги, у військово-польових умовах і за робочим столом, на фронті і в бомбосховищах, в Україні і за кордоном.

Радіодиктант національної єдності вже перетворився на міжнародний флешмоб і щороку охоплює все більшу кількість учасників. До цієї святкової події традиційно долучилися й учні нашого ліцею.

Участь у Всеукраїнському радіодиктанті національної єдності для них, безперечно, подія щемлива і урочисто важлива, адже кожен відчув приналежність до великого народу, причетність до його справ. У цей нелегкий час українська мова об’єднує наших громадян та дає їм сили боротися за те, ким вони є, спонукає непохитно протистояти жорстокій російській агресії та захищати свою унікальну державу.

Сьогодні учні нашого ліцею відчули себе особливими школярами, а хтось інший згадав шкільні парти, хтось студентські роки, проте всім учасникам флешмобу було дуже приємно відчувати єдність духу українців. Захоплення викликає те, що традиція проведення радіодиктанту процвітає навіть у вкрай складних умовах. Це, безперечно ще одна ознака стійкості України.

Всеукраїнський диктант – подія дуже важлива і надзвичайно мотивуюча під час війни, адже кожен учасник флешмобу зрозуміє, що боротьба за українську мову і культуру на фронтах теж триває, а наш спротив, наш опір, наша єдність – це наш завтрашній щасливий день.

…Мине війна, і з попелу та крові
Відродиться, розквітне Україна,
Та Оберегом Нації є Мова,
Це мова Роду нашого єдина.
Тому й пильнуймо, пані та панове –
Якщо бажаєм сильну Україну,
Хай квітнуть всі, що є в країні, мови,
Але державна має буть єдина!
(Світлана Жук)







Немає коментарів:

Дописати коментар