субота, 28 жовтня 2023 р.

Уроки мужності "За тебе, Україно" до річниці визволення України від фашистських загарбників

У цьому році 28 жовтня ми святкуємо 79-річницю з Дня визволення України від німецько-фашистських загарбників. Сьогодні традиційно вшановуємо пам'ять воїнів, які загинули в боях за визволення України від дій фашистських окупантів.

Ми з вами знаємо, що в роки Другої світової війни саме на території України  відбувалися ключові бої за визволення Європи від фашизму. Ці бої тривали 40 місяців, 607 дивізій було розгромлено саме на території України.

У ході визволення  України силами чотирьох Українських фронтів протягом січня 1941 року до кінця жовтня 1944 року було проведено серію блискучих операцій. Завершила визволення України Карпатська операція, яка розпочалася 09.09.1944 року, а 28 жовтня радянські війська вийшли на сучасний кордон нашої Держави. За підрахунками істориків у ході  воєнних дій на території України загинуло приблизно 3 мільйони радянських воїнів, понад 2 млн.з них українців було вивезено для примусових робіт до Німеччини під час окупації. За період воєнних дій було зруйновано понад 700 міст і 28 тисяч сіл, близько 10 млн людей залишилися без даху над головою, знищено понад  16 тисяч промислових підприємств.

У ході Другої світової війни бойовими нагородами було відзначено близько 2,5 млн воїнів-українців, серед яких то було чимало розвідників.

Ми пам'ятаємо усіх героїв, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяли звільненню України від нацистів. У серці кожного із нас живе пам'ять про неоціненний внесок українців у спільну перемогу в цій жахливій війні. Тим, хто загинув, і тим, хто вижив  у пеклі  40-х, ми зобов'язані всім, що маємо сьогодні. Це нас надихає зараз. Так було, є і буде завжди. І сьогодні ми зробимо все можливе і неможливе, щоб прогнати ворога з української землі. Ворогам тут не місце, бо господарями на ній є ми з вами. 

Класні керівники провели уроки мужності на тему "За тебе, Україно", а виховні години у 7-В (кл. керівник: Гетьман С.М.) та 5-А (кл. керівник: Горбань Н.В.) класах пройшли в співпраці з представниками краєзнавчого музею нашого міста. Щиро вдячні Барковій Поліні Володимирівні, яка долучилася  до відеозустрічей  та дуже цікаво й доступно розповіла дітям про ці події. Пам'ятаємо! Шануємо!





 


Немає коментарів:

Дописати коментар