понеділок, 29 січня 2018 р.

Крути. 100 рокiв iсторiї



29 січня виповнилося 100 років з часу бою на залізничній станції Крути. Битва під Крутами – один із важливих сюжетів української історичної пам’яті, який вже давно перестав сприйматись як рядова подія. Бій відбувся 29 січня 1918 року на залізничній станції Крути під однойменним селищем, що за 130 кілометрів на північний схід від Києва. Цей бій між 4-тисячною більшовицькою армією Михайла Муравйова та 300-ми київськими студентами й гімназистами, що захищали підступи до Києва, тривав протягом 5 годин. У перебігу військових дій вирішального значення цей бій не мав, та у свідомості багатьох набув особливого значення завдяки героїзму української молоді.
Учитель історії Бондаренко Євгенія Ігорівна провела цікаві та змістовні заходи, присвячені бою під Крутами. У 10-А класi пройшов урок пам’яті за темою «За волю України. Полеглим синам в бою під Крутами присвячується», а в 5-Б класi вiдбулась виховна година за темою «Крути. 100 рокiв iсторiї».
Під час уроку в 10-му класі йшлося про подвиг студентів під Крутами –Евгенiя Iгорiвна розповіла про історичні події, що відбувались у 1918 році, учнi пiдготували змiстовнi презентацii, обговорювали події, пов’язані з боротьбою українського народу за свою незалежність протягом останнього сторiччя, ознайомилися з історичними документами.
На виховнiй гoдинi в 5-му класi Бондаренко Е.I. звернула увагу учнiв на базові цінності українського суспільства, осмислення непростого досвіду державотворення, вшанування героїзму молоді під час подій під Крутами.
Проведення подібних заходів сприяє вихованню національно-патріотичної свідомості учнів, формуванню рис громадянина української держави, глибокої поваги та любові до Батьківщини, дає можливість поглибити знання про історичні події під Крутами та відчути їх значення у сьогоденні, а також спонукає до поглибленого вивчення історії та культурних надбань нашого народу.





Немає коментарів:

Дописати коментар