середа, 9 жовтня 2024 р.

Європейський день боротьби з торгівлею людьми

Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, від якої страждають чоловіки, жінки та діти, та яка не втрачає актуальності у ХХІ ст. для жодної країни світу, включаючи Україну. 18 жовтня 2007 року Європейським Парламентом був започаткований Європейський день боротьби з торгівлею людьми як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми, небайдужості громадськості до цього явища та візуалізації проблеми на глобальному рівні.

Зустріч учнів 8-9-х класів, класних керівників Хатамова Сергія, Бичкової Анастасії, Гетьман Світлани, соціального педагога Марини Суворової, практичного психолога Юрія Головіна, адміністрації КЗ «Чугуївський ліцей №1» з інспектором СЮП ВП Чугуївського РУП ГУНП в Харківській області старшим лейтенантом поліції Юлією Денисенко в рамках Дня протидії торгівлі людьми пройшла дуже інформативно та насичено. Вона поділилася цінною інформацією про те, як відбувається торгівля людьми, як розпізнати небезпеку та як уникнути таких ситуацій. Важливим акцентом було зроблено на профілактиці та необхідності своєчасного реагування на потенційні загрози, особливо для молоді. Вона детально розповіла про різні форми експлуатації, що використовуються злочинцями, та способи маніпуляції, які часто застосовуються до молоді. Учасникам пояснили, як діють торговці людьми, які ризики приховані у так званих "вигідних" пропозиціях роботи чи навчання за кордоном.

Велику увагу було приділено ролі батьків, школи та громадськості у попередженні та протидії торгівлі людьми. Зустріч завершилася активною дискусією, де присутні могли поставити свої запитання та отримати відповіді від професіоналів.

Загалом, захід став чудовою нагодою для підвищення обізнаності та отримання практичних порад щодо захисту від торгівлі людьми. Такі зустрічі є необхідними для формування безпечного середовища та підвищення рівня обізнаності серед молоді та їхніх батьків.









Немає коментарів:

Дописати коментар