четвер, 18 січня 2024 р.

Єдиний урок мінної безпеки на тему: "Ризики, пов'язані з вибухонебезпечними предметами - сесія від The HALO Trust"

Прикро починати розмову про будь-що зі слів «на жаль», але сьогодні цього вимагає наша сувора дійсність. Сьогодні, на жаль, третина території України замінована. Це понад 174 тисячі квадратних кілометрів. Щодня отримують поранення, щодня гинуть піротехніки, очищаючи від рашистської скверни нашу землю, гинуть цивільні люди, понад 1664 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ, 512 – загинуло. Але, на жаль, для повного очищення деокупованої  території від мін знадобиться не менше  30 років.                               

Це спонукає нас подбати про убезпечення наших дітей від каліцтва і смерті. З метою збереження їхнього життя і здоров’я в забрудненій вибухонебезпечними предметами місцевості  18.01.24. Комунальним закладом освіти № 1 м. Чугуєва було проведено єдиний урок мінної безпеки на тему: "Ризики, пов'язані з вибухонебезпечними предметами - сесія від The HALO Trust". Спеціаліст з піротехніки Єгор Яковенко ознайомив дітей  з видами мін, їхніми характеристиками, місцями, де можуть зустрічатися міни, у якому вигляді вони можуть  встановлюватися. Учні дізналися також  про ознаки потенційно небезпечних територій, офіційне і самостійне їх маркування. А головне – діти засвоїли правила поводження під час виявлення ВНП, і найважливіше із них – не намагатися самостійно знешкоджувати міни, куди телефонувати. Це був урок для дітей з очима дорослих, які розуміли необхідність засвоєння таких знань, тому й брали активну участь у обговоренні проблемних питань.

Війна. Летять над згарищем лелеки й журавлі.

Та вперто лізе паросток зелений з-під землі.

Війна день за днем забирає дитинство в дітей України, але ми повинні не дозволити  забрати у них життя.  Це наш громадянський обов’язок, адже  сьогоднішні школярі – це наша надія, це наше майбутнє, яке розцвіте.      

Дирекція школи щиро дякує Єгорові Яковенку за корисну і необхідну зустріч для дітей і їх учителів.

 




Немає коментарів:

Дописати коментар