пʼятниця, 8 грудня 2023 р.

Тиждень доброчесності

Одним із принципів антикорупційної політики Національного агентства, визначених відповідно до затвердженої Антикорупційної стратегії на 2021-2025 роки, є формування суспільної нетерпимості до корупції, утвердження культури доброчесності та поваги до верховенства права.

З метою просвітницької роботи, в рамках Тижня доброчесності, який проходить з 27 листопада по 09 грудня 2023 року в ліцеї відбулися певні заходи. Серед них - години спілкування з учнями (онлайн-формат) на тему доброчесності та антикорупції. Зустрічі проводились представниками ГО “Грін-Ландія” у партнерстві з міжнародним комітетом порятунку-IRC.

Разом з організаторами заходу діти знайомились з поняттям “академічна доброчесність”, аналізували знання про доброчесність та правила поведінки в суспільстві. Гості навчали дітей усвідомлювати, що кожний їхній добрий вчинок веде до вершини їх успіху.

Діти дійшли висновку: доброчесні вчинки можуть робити кожен і вони не обов'язково грандіозні чи відомі всім. Проте навіть найменший доброчесний вчинок може для когось бути надзвичайно важливим. І тут не важливо вік, соціальний статус, місце проживання. Кожен, навіть маленький гарний вчинок — це краплинка у великому етапі нашого суспільства, для когось бути надзвичайно важливим, комусь врятувати життя, комусь допомогти, а комусь вселити віру в краще майбутнє.

Ми щиро вдячні організаторам ГО “Грін-Ландія” за співпрацю та готовність ділитися своїми ідеями. Разом формуємо толерантне майбутнє країни та допомагаємо їм захищати доброчесність, яка є важливою для запобігання корупції.





Немає коментарів:

Дописати коментар