середу, 22 лютого 2023 р.

Соцмережі і вивчення літератури

Чи можна перетворити соцмережі на сучасний інструмент навчання? Так! Саме соціальні мережі можуть стати в нагоді  під час вивчення української мови та літератури. Ми живемо в потужному інформаційному потоці, щохвилини отримуємо та опрацьовуємо величезну кількість різноманітної інформації. Тому учні не тільки повинні знати, які небезпеки несуть із собою цифрові технології, а й навчитися користуватися можливостями, які надають медіа. Дистанційне навчання, безумовно, має свої недоліки. Але задача вчителя перетворити ці “мінуси” на “плюси”.

Зараз на часі "бум" соцмереж, тому актуально використовувати знайомі учням інтернет-сторінки: інстаграм, фейсбук... На уроках української літератури в 9-х та 11 класах (учитель Іващенко Н.В.) учні отримали завдання: створити сторінку автора або літературного героя у форматі будь-якого інтернет/товариства.  

Креативні й творчі роботи учнів 9-А та 11-Б класу свідчать про те, що дітям до вподоби такі завдання. А вчителю такий вид роботи дає можливість диференціювати домашні завдання, що в свою чергу сприяє розвитку творчих здібностей вихованців.





Немає коментарів:

Дописати коментар