пʼятниця, 12 лютого 2021 р.

Симфонія приготування їжі

     Приготування їжі - це унікальний процес, так вам скаже будь-який кухар. Робочий день у кухарів Чугуївського ліцею №1 починається тоді, коли більшість з нас ще й не думає прокидатися. Розпочинають свою роботу, коли надворі ще темно. Аби прийти на харчоблок о п’ятій, вдома доводиться вставати о четвертій ранку, але треба йти – дітки ж чекають. До роботи йти іноді трішки страшно, бо ще темно… Вони приходять до школи, перевдягаються, одразу вмикають плити й починають готувати. Готувати так, аби вистачило на всіх діток, аби було смачно, корисно та поживно. Рецепт є лише якоюсь загальною картою приготування страви. Смак, вірніше баланс смаків, тонкощі та момент, коли необхідно виконувати ті чи інші дії з продуктами — це ціла симфонія. Наші кухарі, як диригенти, успіх яких залежить не тільки від їхніх знань і досвіду, але й від особливого таланту й чуття. А нагорода за таку самовіддану працю – задоволені личка маленьких відвідувачів їдальні, пусті тарілочки, які вони залишають після себе, та прохання дати ще одну порцію.





























  

Немає коментарів:

Дописати коментар