суботу, 15 вересня 2018 р.

Я маю право!

      Тематичний урок «Я МАЮ ПРАВО!» для учнів 4-Б класу провела учитель початкових класів Горкавчук О.М. Захід проведено в рамках реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!». Під час уроку було використано Карту «Права дитини», буклети «Зупинимо булінг разом», «Особливості булінгу в дитячому віці:
профілактика та шляхи попередження» тощо. Також діти намалювали малюнки "Скажемо БУЛІНГУ "НІ". 

    Сьогодні серед учнівської молоді надзвичайно загострилася проблема насильства, здійснюваного самими дітьми один до одного. Останніми роками визнано поширення такого явища, як шкільний булінг. Булінг у перекладі з англійської – хуліганити, грубіянити, визначається, як утиск, цькування, дискримінація. Це тривалий процес свідомого жорстокого ставлення (фізичного і психічного) з боку дитини або групи дітей до іншої дитини або дітей. Виділяють 4 головні компоненти булінгу: агресивна і негативна поведінка; здійснюється регулярно; відбувається у відносинах, учасники яких мають неоднакову владу; така поведінка є навмисною.
    Тому з метою попередження жорстокості серед молоді, профілактики злочинів та правопорушень в учнівському середовищі 14 вересня 2018 року  психологом Апунник Ю.О. було проведений інформаційно-профілактичний захід для учнів школи на тему « БУЛІНГ та КІБЕРБУЛІНГ».

      Мета заходу: ознайомити учнів з поняттям, формами та структурою булінгу; виховувати почуття емпатії та переживання до дитини, яка зазнає насильства; розвивати вміння пошуку шляхів виходу зі складної ситуації; формувати навики відповідальної та безпечної поведінки.
Участь у профілактичному заході взяли учні 9-11 класів школи. Під час заняття діти ознайомились із поняттям, формами, структурою булінгу, а також сформували навички відповідальної та безпечної поведінки з дітьми, які потерпають від насильства в школі.

Немає коментарів:

Дописати коментар